Bavarski hljeb


Bavarski hljeb sa 60% raženog brašna. Zbog velikog učešća raženog brašna ovaj hljeb ima produženu svježinu, bogat je kalcijumom, željezom i bjelančevinama.Niskokaloričan je i u ukupnom udjelu ugljikohidrata zastupljenost šećera je neznatna te posjeduje povećan sadržaj vlakana. Dodatno ima nisku energetsku vrijednost 820,15 kJ/196kcal. Hljeb se odlikuje slatkasto-kiselkastim ukusom, ukusnom aromatičnom korom i sredinom. Posebno je pogodan za osobe izložene intelektualnom stresu, trudnice, dojilje, dijabetičare te starije osobe.

Prozvodimo ga u dvije veličine: Bavarski mali hljeb od 500 g. i Bavarski veliki hljeb od 800 g.

 

Sastav:

Raževo brašno, pšenično brašno T500, T850, voda, preželatinizirano brašno, prepržena raž, limunska kiselina E330, emulgator E322, regulator kiselosti E263, kvasac, so, Glutensko brašno, C – vitamin, enzimi.

Nutritivne vrijednosti:

Bjelančevine: 5,53

Masti: 0,74

Ugljikohodrati: 41,81

Vlakna: 4,22

Minerali: 0,6

Energetska vrijednost: 196 kcal / 820,15 kJ